Cheesecake med Oreos og Jordbær

Bund
120 g Oreos (fint hakket)
60 g smør smeltet

Blandes sammen og kommes i en springform (18 cm) beklæd springformen med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne, tryk massen godt fast i et jævnt lag og sæt bunden på køl

Ostemasse
4 blade husblas (udblødes i vand i ca. 20 min)
200 g flødeost natural
40 g flourmelis
1 tsk vanilje sukker
130 g cremefraiche
2,5 dl piskefløde
1 citron (økologisk)

Rør ost, vaniljesukker, flourmelis ogcremefrache sammen til en ensartet masse. pisk fløden til en let flødeskum og vend det i ostemassen. Vrid husblassen for vand og smelt den ved meget lav varme i en gryde. Når den er smeltet kommes saften fra citronen og revet skal i husblassen og det hele røres sammen. Tilsæt husblassen til ostecremen og vend forsigtigt sammen. Fordel massen ovenpå bunden af oreos og sæt kagen på køl mindst 2 timer.

Jordbærtop
2 blade husblas (udblødes i vand i ca. 20 min)
1 jordbærmarmelade/syltetøj
1/2 citron

Kom jordbærmarmeladen i en gyde og varm det op til det er meget flydende, tilsæt saften af 1/2 citron. Kom den varmede jordbærmarmelade op i en sigte lagen fra. Kom husblassen i lagen og når den er smeltet skal den stå og køle og den må gerne blive lidt tykflydende. Hæl forsigtigt gele'en hen over kagen og sæt den på køl i mindst 2 timer.

Pynt
Knuste Oreos
finthakket hvid chokolade
finthakket pistacienødder
Chokolade

Befri kagen fra formen og kageplast, sæt kagen på et fad og pynt den 🙂