Hvid chokoladeskål med nougat- og stikkelsbærmousse

Opskrift

Hvid chokoladeskål

200 g hvid chokolade

Chokoladen smeltes i mikroovnen og må ikke overstige 29 grader - rør ofte indtil temperaturen nåes. Kom den smeltede chokolade op silikone muffins forme (jeg har brugt nogle fra Ikea) fordel chokoladen i formen og hæld det overskydende tilbage i skålen med chokolade, stil formen med bunden i vejret og lad den "dryppe" . Gentag med de andre 5 forme. Når de alle har "dryppet af" så stil dem i fryseren indtil du er klar til at komme mousserne i.

 

Nougatmousse

100 g. nougat

2 dl fløde

Nougat smeltes ved svag varme. fløden piskes til en let skum. lidt af fløden blandes i den varme nougat og når temperaturene er nogenlunde ens, hældes det sammen med fløden. Kom nougatmoussen i en sprøjtepose.

Chokoladeskålene tages ud af fryseren og silikoneformen tages forsigtigt af formen. Når alle formene er gjort fri af formene hældes nougatmoussen op i formene (formene fyldes halvt) og kommes på køl.

Stikkelsbærmousse

100 g. stikkelsbær

1 tsk vaniljesukker

1 spsk sukker

3 blade husblas

2,5 dl. fløde

Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 20 min. Stikkelsbær, vaniljesukker og sukker opvarmes og småkoges ca. 3-5 min. Bærerne tages af varmen og hældes over i en sigte (vi skal kun bruge saften). Saften hældes tilbage i gryden og varmes op og husblas tilsættes og smeltes.

Flødes piskes til en lind skum og lidt af skummet blandes med stikkelsbær saften, og det hele hældes over i den pisket flødeskum og vendes langsomt sammen. Stikkelsbærmoussen kommes i en sprøjtepose.

Tag chokoladeskålene ud af køleskabet og fyld op med stikkelsbærmousse. Lad moussen sætte sig i ca. 3-4 timer

Pynt skålene lige som i har lyst til 🙂

Jeg har brugt chokoladeganache, spiselige blomster, pink støv og chokoladekugler

 

Rigtig god fornøjelse