Kage med Mirrorglaze

En super dejlig kage som smager rigtig dejligt

Bunde:

250 g sukker

125 g smør

3 æggeblommer

1/2 kop kold kaffe

1,5 spsk kakao

125 g mel

1 tsk bagepulver

3 æggehvider

Sukker og smør piskes og æggeblommer kommes i et af gangen. kaffen hældes i og kakao, mel og bagepulver vendes forsigtigt i. Æggehviderne piskes  stive og vendes forsigtigt i dejen. Bages midt i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader.

Bærmousse:

100 g friske eller frosne bær

50 g sukker

1 tsk vanilje sukker eller 1/2 vanilje stang

1/2 citron 

2,5 dl piskefløde

2 blade husblas

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 20 min. Kog bær, sukker, vanilje og citron op og lade det småsimre i ca. 10 min. Blend bærerne og kom den udblødte husblas i grøden og lad den afkøle. Pisk fløde let og bland det hele sammen.

Kom kageplast rundt i en kageformen, del kagen i 2 dele kom den ene bund ned i formen og sørg for at der er ca. 0,5 cm rundt i kanten inden kage plasten og kom bærmousse i og kom den anden bund ovenpå og resten af moussen kommes over kagen så den dækker det hele. Kom kagen på køl i ca. 1 time og derefter på frys i mindst 3 timer.

Glaze 

6 blade husblas

150 g glukosesirup

150 g hvidt sukker

90 g vand

100 g kondenseret mælk

150 g hvid chokolade

Udblød husblas i rigeligt med koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtig i massen. Hak chokolade og hæld den op i en højkande og hæld den varme væske op til chokoladen (hvis den skal være farvet er det nu man kommer farven i). Før stavblenderen skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 37-35 grader ca.

Hvis man vil have forskellige farver, så tager man forsigtigt og deler sin glaze op i det antal farver man ønsker, kommer farven i og rør forsigtigt rundt med en teske, derefter kan man hælde farverne sammen skiftevis og lad det køle herefter.

Man tager kagen ud af fryseren lige når man er klar til at hælde sin afkølede glaze på - stiller kagen på en skål, rist eller andet og hælder sin glaze over. 

Til sidst pynter man sin kage med hvad man nu har lyst til 🙂

( I denne kage har jeg brugt følgende farver, lille, lyserød, rosa, glimmer og grundfarven)

I er velkommen til at skrive til mig på mail ksl@servicetech.dk eller via min FB side Cakes and Bread, hvis i har nogen spørgsmål 

god fornøjelser