Lagkage med Mango og Chokolademousse

Opskrift

 

Marengsnøddebund

150 g hakkede mandler

150 g hakkede hasselnødder

270 g æggehvider (9 stk)

300 g sukker

Æggehviderne piskes stive og sukkeret kommes i lidt af gangen og det piskes indtil sukker det bliver en sej marengs. Nødderne blendes og vendes i marengsen. Massen kommes i en springform (jeg plejer at dele den i 2 ved 24 cm i dia) OBS det kan være svært at dele bunden når man har lavet den, så en bund af gangen 🙂 ind i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. (kan med fordel laves dagen før)

Mango mousse

200 g mango (jeg brugte dem på frost)

2 tsk vanilje sukker (her kan også bruges vanilje pasta eller en vanilje stang)

0,5 citron (kun saften) 

1 dl vand

3 blade husblas

3 dl Piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 20 min og kog mango, vanilje, citron saft og vand til mangoen er blød og blend det hele til en ensartet masse. kom husblassen i og opløs den. pisk fløden lind og kom lidt af flødeskummet i mangomassen til temperaturen er nogenlunde ens og vend så mangoen i fløden. Moussen fordeles over den kolde marengsbund og sættes på køl i ca. 2-3 timer.

Chokolade Mousse

2,5 dl piskefløde

100 g. chokolade 55 %

1 past. æggeblomme

0,5 dl. kaffe

1 blad husblas

Læg husblas i koldt vand i ca. 20 min. Smelt chokoladen over vandbad. Opløs husblas i varm kaffe og kom kaffen og æggeblommen i den smeltede chokolade og rør rundt. Pisk fløden lind og bland lidt fløde i chokoladen til samme temperatur opnåes og kom så hele chokolade massen i fløden og vend forsigtigt. Tag kagen ud fra køl og kom chokolademoussen over og kom tilbage på køl i ca. 3 timer

Pynt til sidst kagen som i har lyst 🙂