Lagkage med citron og hindbær mousse

Lagkagebunde:
4 æg
160 g sukker
1 stor spsk vand (kan undlades)
1 stor tsk vanillesukker
1 knivspids salt
100 g hvedemel
50 g finthakkede mandler
1 tsk bagepulver

Bages i ovnen i ca. 12 min ved 190 grader

FYLD
Hindbærmousse
3 blad husblas (lægges i kold vand i ca. 20 min.)
1 tsk vanilje
2,5 spsk rørsukker
250 g hindbær
1 citron (usprøjtet)
2,5 dl piskefløde

hindbær, vanilje, rørsukker og saften af citronen varmes i en gryde, når hindbærrene er blevet til en slags kompot, tages det af varmen og hældes i en si, så saften deles fra kompoten.
Hindbærkompotten skal bruges senere.
Saften køles lidt af og der tilsættes husblas som smeltes i. pisk fløden og kom lidt pisket fløde i hindbærsaften ca. 1/3 del og hæld blandingen op i flødeskummen og rør forsigtig det hele sammen.

Citronmousse
2 blad husblas (lægges i kold vand ca. 20 min.)
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
1 citron (usprøjtet)

Citronsaften,citronskal (fintrevet), sukker og vanilje varmes i en gryde og husblasen smeltes heri, Piskefløde piskes til flødeskum og citronblandingen vendes forsigtigt i.

Kagen samles

Del kagebunden i 2 og kom et lag med citronmousse og læg en kagebund på og kom hindbærkompotten på og derefter hindbærmoussen - stil kagen på køl minimum 2 timer (evt. mere)

Pynt med marcipan på siden og hindbær

Lagkage