Tærte med Brombærmousse

Bund
80 g mandler (hakkes fint)
70 g hvedemel
40 g flourmelis
et lille nip salt
60 g smør
1/2 æg
(jeg plejer at lave dobbelt af dejen) bland det hele sammen og læg i køleskab i ca. 30 min. derefter rulles ud og lægges i formen. bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. og køl den af.

Brombærmousse:
4 husblas
250 g brombær
2 spsk sukker
2 tsk vanilje sukker
2 dl youghurt Natural
5 dl piskefløde

kom de 4 husblas i koldt vand i ca. 15 min. Kom brombær, sukker, vaniljesukker i en gryde og varm op. Når det er varmet godt op så tages det af varmen og sies, så du får en brombær kompot og saft hver for sig. pisk fløde til en lind flødeskum og bland youghurt i. kom husblas i brombærsaften så den opløses og vend lidt fløde i saften indtil det har samme temperatur bland så det hele sammen forsigtigt.

kom brombær kompoten på tærtebunden og derefter kom mousse på og sæt den på køl i ca. 6-8 timer.

til sidst skal den pyntes – Velbekommen