Nøddemazarintærte

Lækker svampet og helt traditionel nøddemazarintærte..

Nøddemazarintærte

Tærtebund

100 g smør

200 g mel

50 g flourmelis

2 tsk vaniljesukker

1 æg

Skær smørret i små stykker og kom det i en skål med, mel, flormelis, vaniljekort og æg og ælt det hurtigt sammen til en dej. Lad mørdejen hvile i køleskabet i ca. 30 min. Rul herefter mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag den ved 200 grader i ca. 15 min.

Mazarinmasse

300 g revet marcipan

80 g flormelis

65 g smør

1 æg

Rør revet marcipan sammen med flormelis, smør og æg. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund og bag den yderligere ca. 15 min.

Nøddemasse

100 g smør

125 g brun farin

3 spsk honning

170 g kondenseret mælk

200 g grofthakket hasselnødder

Kom smør, brun farin, honning og kondenseret mælk i en gryde og kog det i ca. 5 min indtil sukkeret er opløst og ikke knaser længere. Tilsæt de grofthakkede hasselnødder  og bland det hele sammen. fordel nøddemassen på mazarintærten og bag den yderligere 5 min midt i ovnen. 

Lad kagen afkøle inden den tages ud af formen

Tærten kan fryses 🙂

Rigtig god fornøjelse og i er velkomme til at kontakte mig hvis i har nogen spørgsmål

Cakes|Bread (Karina)